18 juli 2007

JOBBIGT & TRÅKIGT

Jag har upptäckt en sak:


Det är JOBBIGT och TRÅKIGT att renovera när man måste vara noggrann!

Tidigare när jag målat om, fixat och grejat, på vinden har jag inte varit SÅ noga - eftersom jag vetat att det jag gjort ändå ska göras om inom snar framtid så har det liksom inte varit nödvändigt att vara så himla petig.

MEN NU, när jag liksom tänkt att NU gör jag det och SEN gör jag det inte mer...

DÅ tar det ju EVIGHETER!

T.ex. balkarna i taket - tyvärr har jag inga foton på dem från tidigare eftersom jag nu var alldeles för ivrig att börja men iallafall - när jag målade dem från första början smetade jag först på grundfärg och sedan halvhjärtat lite brunt lack som jag hade hemma.

Resultat: FLAMMIGT NÅGOT!

Nu när jag skulle måla dem var det ett rent helsike att få dem ORDENTLIGT bruna och sen kom jag till den lilla detaljen att det inte skulle komma brun färg på det vita taket - taket som är satt PÅ balkarna! Vad göra? Jo, varenda eviga balk måste finslipas med dotterns akvarellpenslar (har dock lovat att köpa nya åt henne). Centimeter för centimeter med pyttesmå rörelser.

SUCK!

Sen var det ju taket och balkarna i trappan! Dem sket jag i de förra gångerna eftersom jag har obotlig höjdskräck. Gissa om DET stört mig varje gång jag tittat upp SÅ den här gången skulle det göras. Där stod jag lutad över trappräcket, höll fast i takbjälkarna och bad till Gud att räcket skulle hålla och målat blev det!

Väggarna i trappan är nu också målade - till hälften klart - och nu MÅSTE trappan fixas - det går inte att undvika längre eftersom jag naturligtvis inte täckte över den innan jag började måla.

URK!

FAST EGENTLIGEN loggade jag in för att berätta att vi fick åska igår - plötsligt var den bara här och in från havet kom den också - då brukar den bli hård.Nu gillar jag inte åska mer - det slog nämligen ner någonstans i närheten - blixt och smäll på samma gång och ut ur eluttagen sköt det gnistor. Hälften av propparna till källaren slogs ut och de lampor som var på var kaputt efter DEN smällen.

Åska är alltså inte alls mysigt längre!

Måste väl fortsätta måla annars blir jag förmodligen ALDRIG klar! :(

Hoppas ni har det fint! :)

Ps.
Lucas - din framtidsvision av mitt liv som kattkvinna fick mig att tänka om - jag vill nog inte bli någon kattkvinna - det låter inte alls lockande! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar