11 juli 2007

GRINIG!

Här blir det inget bloggande för tillfället - jag går febrilt igenom huset efter saker som ska föras till loppis!

Jag menar - ju mer grejer man har hemma - desto mer kan BRINNA UPP!

JEPP!

DET har jag lärt mig nu...
 


Det jag inte använder ska BORT- antingen till loppis, kastas eller ges till någon som faktiskt har behov av eller annars bara vill ha det.

För en stund sedan gick jag igenom bokhyllorna. Eftersom jag älskar böcker har jag en del - närmare bestämt så har jag fyllt upp tre och en halv bokhyllor från golv till tak. Jag är så pass gammaldags att jag anser att det MÅSTE finnas böcker i ett hem - om jag hade pengar skulle jag ha överfyllda bokhyllor i vartenda rum.

DET är MYSIGT!

Inte nog med att det är hemtrevligt och vackert att se på - böcker är ju nyttiga på så många olika sätt.

Är man sjuk är det bra att ha böcker hemma så att man har något att sysselsätta sig med under tiden man försöker bli frisk. Är man uppstressad och vill varva ner så finns det få saker som är så avslappnade som att sätta sig och läsa (jaja, jag vet att det finns bättre sätt men jag har ju slutat med karlar så jag kör med böcker istället) för att inte tala om hur bra det kan vara att ha huset fullt av böcker när nästa istid kommer - DET blir bevisat i filmen "The day after tomorrow"! Hade de inte haft en massa böcker att bränna upp hade de ju dött hela bunten!

Böcker är alltså inte bara NÖDVÄNDIGA - de är rent av LIVSVIKTIGA!

MEN

De jag inte läser tar ju bara upp en massa plats.

Som till exempel "Jackie Collins" - småporrig litteratur som det bara dryper om.
Varför har jag kvar DEM?
DE ska bort!

FAST

När jag gick igenom hyllorna, bok efter bok, slog det mig att om jag nu gör mig av med alla de böcker jag INTE vill ha så får jag ju plats för de jag verkligen VILL HA - exempelvis flera böcker av VICTORIA HOLT! Genast satte jag mig vid datorn - här skulle beställas böcker!

NU kommer orsaken till att jag är GRINIG!

Det finns inga böcker av henne tillgängliga!

Hos varenda eviga bokbutik på nätet är hennes böcker SLUTSÅLDA!!!!

Visst finns det antikvariat som säljer hennes böcker och jag köper GÄRNA av dem men tror ni de levererar till Finland? NÅNEJ - varför skulle de göra det? Å hur många SVENSKA exemplar av hennes böcker tror ni man hittar HÄR då????

VOI NU JUMALAUTA ÄNDÅ!

Sov sött och dröm vackra drömmar
önskar
GRINIG Nette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar