18 september 2012

Loppisguide a la Anette (uppdaterad 16.05.15)
Uppdatering av loppislistan - dvs loppisar i Jakobstadsregionen:

1. ÅLDRINGSVÄNNERNAS LOPPIS (Södermalmsgatan 17., Jakobstad)
Det här stället är guld värt - här hittar man allt mellan himmel och jord (ja, förutom kläder då). Söker du en retrotermos, hemvävd ryamatta eller en viss sorts kaffekoppar är det här stället du borde besöka först av alla. Här hittar du också möbler , cyklar, gamla böcker och mycket, mycket mer. Priserna varierar - en del saker är väldigt billiga, andra har ett sådant pris att det till och med är billigare att köpa en ny - allt beror på vem som prissatt men ändå - det lönar sig att kolla upp stället för om man har tur har "rätt person" bestämt hur mycket något ska kosta.

Öppet:

Onsdagar och fredagar: 16 - 20

Lördagar: 10 - 14

2. RETRO (Vagnsmakarevägen 17, Jakobstad)
Allt från kläder till möbler och allt är uppdelat i logiska avdelningar - du vet var du hittar allt snabbt utan att behöva gå igenom hela butiken och prissättningen är låg.

Öppet:
Måndagar - fredagar: 9 - 17


3. AMIDA HALLEN (Järnvägsgatan 24, Jakobstad)
Det här är en riktig traditionell loppis, dvs en stor hall där privatpersoner hyr ett bord och säljer sina överlopps saker - här finns det mesta! En del har alldeles för höga priser på sina grejer och en del skrattretande låga men summa summarum - man kan göra fynd! Här hittar du också, bland annat, godis, verktyg, hushållsgrejer, korgar, ljus m.m. + att de sommartid säljer blommor.

Öppet:

Måndag - fredag: 10 - 20

Lördag: 10 - 16

Söndag: 12 - 18


4. SBR (Järnvägsgatan 23, Jakobstad)

Loppis med samma princip som storloppiset, dvs. "hyr ett bord" men de har också nya kläder, och begagnade /nya teknikvaror (till exempel datorer och telefoner) m.m.

Öppet:

Måndagar - fredagar: 10 - 20

Lördagar: 11 - 16

Söndagar: 12 - 18


5. CITY LOPPIS (Strengbergsgatan 5)

Här är också ett traditionellt loppis där privatpersoner får hyra bord och sälja sina saker men du hittar även andra saker och om du är på jakt efter hästgrejer är det här stället du bör besöka.

Öppet:

Måndag - torsdag: 11 - 19

Fredag: 11 - 17

Lördag: 10 - 14

6. MISSIONSSTUGANS LOPPIS (Kyrkostrandgatan 54 - mitt emot Pedersöre kyrka)

Ett loppis som drivs av församlingen och sköts av frivilliga. Här hittar du det mesta - mest kläder (som är sorterade enligt plagg och färgskala - dessutom upphängda med ordning & reda) men också prydnadssaker, sängkläder, böcker, lampor, mattor, möbler, leksaker osv. Priserna är låga och de är dessutom satta så att du vet att t.ex. alla tröjor kostar två euro m.m. En del av loppiset som många tydligen missar är: vinden. För att komma upp dit måste man gå genom köket och köket är just det ställe där personalen står och sorterar alla varor - var inte blyg - man får gå dit! I trappan upp till vinden hittar du vintagesaker (gamla klänningar, väskor m.m) och väl uppe finns mattor, resväskor, tyg, mattrasor samt mycket mer.

OBS:

Ta med kontanter - här kan du inte betala med kort.

Öppet:

Vardagar: 15 - 19

7. MISSION MAGASIN (Kanalesplanaden 2)

Ett missionsloppis - inte så stort och mest kläder men bra utbud och billiga priser. Här finns också hantverk, mattor, tavlor, kristen litteratur m.m. - dessutom har de ett cafe´och där åt jag den mest underbara Dajmkaka jag någonsin smakat (och om någon smakat kakor så är det nog jag).

Öppet:
Tisdag, onsdag och torsdag: 11 - 18
Lördag: 10 - 14

8. FINSKA FÖRSAMLINGENS LOPPIS (Kanalesplanaden 2)

Här hittar du allt möjligt. Inte så stort men ganska bra utbud iallafall - jag har iallafall hittat saker jag aldrig sett på andra loppisar. Förutom loppisgrejer har de också hantverks-, och handarbetsprodukter till salu.

OBS:
Ta med kontanter - här kan du inte betala med kort.

Öppet:
Måndag - fredag: 11 - 17

1 kommentar:

  1. Så får du ju inte missa "Marklunds" míttemot P:öre kyrka. Där fyndar man kläder, billigt billigt! Öppet från ? till 19.00 måndag - fredag trooor jag. Kusin Vitamin

    SvaraRadera