22 maj 2007

UNDERSÖKNING - DEL ETT

NU är det dags för Nettes...
 
BLOGGUNDERSÖKNING -  DEL ETT! 

Om vi, HELT hypotetiskt, tänker oss att du träffat en person som du blir upp över öronen förälskad i, ingen skillnad VAD den här personen gör så förlåter du och inbillar dig (dumt nog) att han eller hon är ditt livs kärlek - att detta kommer att hålla FÖR EVIGT! 

Ni skaffar barn och hus tillsammans men efter några år inser du att det inte längre fungerar. Din sambo är inte längre den person du förälskade dig i - även om DU ändrat med åren så har han eller hon ändrat sig betydligt mer (mycket tack vare den magiska drycken alhohol). De saker som tidigare knöt er tillsammans existerar inte mera - ni har till exempel HELT olika intressen (dina intressen är inte värda ett vitten i din sambos ögon), det finns inget att prata om (eftersom din sambo anser att du är för dum för att tas på allvar) och i stort sett all er tid tillsammans är fyllda av gräl.

Barnen lider. 

Du ger upp, tänker att det får vara nog. Istället för att gräla om värdsliga ting tar du helt enkelt bara barnen, en väska med kläder, playstation (som är barnens) och bilen (som är din) och flyttar. Din sambo får allt annat - du och barnen börjar ert nya liv från NOLL men du lider trots detta av dåligt samvete för att du valde den enkla vägen ur det hela istället för att stanna och fortsätta kämpa. 

Din före detta sambo är FRUKTANSVÄRT  bitter och hittar på diverse saker för att GE IGEN. Först tar han eller hon till hot och tårar, därefter utnyttjas barnen för att komma åt dig (detta kommer i undersökning nummer två) - sedan är det dags för ekonomisk hämnd.  

T.ex. 

ETT
DU har ett kort hos en butikskedja med tillhörande kredit - din sambo var tidigare innehavare av ett parallellkort. Så blev det bitter separation men du var så pass smart att du såg till att din före detta sambo förlorade rätten till betalningsfunktionen för kortet MEN så slug att kortet fortfarande samlade poäng till DIN förmån. Du trodde alltså att du var FIFFIG!  

Åren går och allt löper fint tills du plötsligt en dag får hem ett brev på posten där du blir informerad om att din före detta sambo fått betalningsanmärkningar och att butikskedjan på grund av detta säger upp både ditt konto och ditt kort. Du ringer firman och frågar om det inte skulle vara enklast för dem att helt enkelt stryka din före detta sambos namn från kontot? Det är ju ändå DITT konto och före detta sambon har ju inte haft tillgång till varken betalningsmöjligheter ELLER åtkomst till kreditdelen sedan ändringen - det kortet har ju endast kunnat användas till insamlande av poäng men NEJ - kontot är uppsagt, krediten måste betalas tillbaka GENAST och vill du ha kort och konto tillbaka måste du göra en ny ansökning. 

TVÅ
Du och din sambo "tog" under tiden ni var tillsammans ett kort tillsammans. Din sambo blev huvudkortsinnehavare - du parallellkortsinnehavare. Efter att ni flyttade isär sade din före detta sambo att du plockats bort från kortet, ditt kort klipptes sönder och efter detta hörde du inget om saken mer.  

Nu trodde du att allt är ok ända tills det fyra år efteråt kommer hem ett brev från en indrivningsfirma på posten. I brevet står det att DU som borgenär är tvungen att betala bort skulden!  

Du står som ett levande frågetecken - vilket kort, vilken skuld? Du ringer indrivningsfirman och frågar vad det hela handlar om och då kommer det fram att du fortfarande stått som innehavare och borgenär för kortet och dess kredit - krediten har använts men inte återbetalats och det är nu din skyldighet att se till att detta görs annars blir det en betalningsanmärkning (som du inte vill ha då eftersom DINA kreditkort ryker ifall detta skulle hända PLUS allt annat skit som följer med en sådan). 

Du ringer din före detta sambo och frågar SNÄLLT hur det kan komma sig att det blivit så här? Din före detta sambo informerar dig om att han eller hon redan HAR betalningsanmärkningar och fullständigt skiter i om det kommer en till eller inte så det är INGET problem. Du försöker lirka och smöra och till slut får du fram en överrenskommelse. DU ringer nu indrivningsfirman och ordnar en betalningsplan så att din före detta sambo sedan i lugn och ro kan betala av skulden varje månad istället för den klumpsumma som det annars skulle bli. Indrivningsfirman berättar att det förutom skulden tillkommer ränta PLUS indrivningskostnader PLUS betalningsarrangemanskostnader och att planen görs i ditt namn eftersom det inte längre är upp till din före detta sambo. Betalas inte skulden bort enligt den uppgjorda betalningsplanen blir det betalningsanmärkning! 

Vem tror du betalar bort skulden enligt planen? Ja du, inte är det din före detta sambo inte! Varje månad sitter du där och betalar bort av en skuld som inte är din för att rädda dig från att få kreditanmärkningar!

TRE
Din sambo skaffade ett MasterCard-kort genom sin bank och till detta kort knyts en summa kredit - du skrev under som borgenär. När ni flyttade isär påstod din sambo att du var bortplockad från alla papper - din sambo ville inte längre ha något med dig mer att göra. Du tror på detta ända tills det tre år senare börjar komma hem brev om att den månatliga amorteringssumman inte blivit betald och du, som borgenär,  ombeds betala denna.  

Du pratar med din före detta sambo och frågar hur det kan komma sig att du fortfarande är borgenär till denna kredit trots att du blivit upplyst om att du inte längre var det? Han eller hon påstår ännu en gång att du INTE är borgenär så du besöker banken och frågar hur det VERKLIGEN är? Då kommer det fram att du fortfarande (som du misstänkte) ÄR borgenär trots allt. Du berättar hur läget är och ber personalen se till att du plockas bort därifrån. Bankpersonalen ringer huvudbanken som går med på att jag tas bort, personalen lovar att fixa det och jag tror att allt är ordnat, går hem och glömmer DET bekymret.  

Ytterligare ett år senare knackar det en man på din dörr - när du öppnar får du ett delgivningsbevis i din hand - skulden på kortet har inte blivit betald och därför har alltihopa skickats till rätten! Vad har DU med den saken att göra? Du ringer huvudbanken och frågar varför du fått detta? Jo, du är fortfarande borgenär för kortet! Nej, säger du, det är du inte - det måste ha blivit något missförstånd!

Du ringer upp den bank du tog kontakt med året förut och ber dem klargöra för huvudbanken att du INTE är borgenär mera, att allt är ett misstag - det ordnades ju förra året. DÅ blir du informerad om att INNAN de kunde plocka bort dig från kortet (som de lovat att ordna) måste de ha huvudkortsinnehavaren underskrift på ett papper. Detta papper hade skickats hem till din före detta sambo men de hade aldrig fått någon underskrift så därför hade saken stannat upp. 

Du ringer ännu en gång huvudbanken och frågar vad du ska göra? Svaret blir att om du ser till att hela skulden PLUS räntan PLUS rättegångskostnaderna blir betalda inom två dagar så slipper du den betalningsanmärkning du kommer att få om du INTE betalar. Eftersom du inte vill ha en betalningsanmärkning (för då ryker ju dina EGNA kort) är du helt enkelt tvungen att betala! 

Detta är endast en del av de saker din före detta sambo gör för att få sin hämnd på dig. Under åren sedan separationen har du hjälpt honom eller henne så mycket du bara kunnat - du har lånat ut pengar och du har t.ex. inte begärt underhåll för barnen överhuvudtaget utan istället bestämt dig för att klara ALLT själv - hellre hålla allt så lugnt so
m möjligt för barnens skull istället för att bråka om triviala saker som just pengar.  

NU TILL FRÅGAN! 

VAD gör du i det här läget? 

Fortsätter du med att FÖRSÖKA vara snäll eller börjar du ta tag i saken med hårdhandskarna?

Om du fortsätter vara snäll så varför?

Om du börjar få nog av situationen och bestämmer dig för att göra något - VAD gör du?

Ser fram emot era svar! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar