25 maj 2007

MÄNNISKAN BAKOM BLOGGEN

När ni besöker och läser bloggar - skapar ni då också en bild av människan bakom?

Tankar, uttryck och åsikter ger dig en insikt i vem människan är inuti - VEM det är som sitter framför tangentbordet och knappar på tangenterna. Visst finns det en del som rent ut sagt "drar skit" - de som låtsas vara någon de egentligen inte är (men som de kanske skulle vilja vara?).  

Det är ju en av baksidorna med nätet - jag tror dock de flesta är sig själva...

FAST

 

Jag är ju, som jag sagt tidigare, lite VÄL naiv och blåögd.


Det jag skriver - DET är JAG!  

Om det ena dagen är väldigt TJOFADERITTAN och andra dagen DJUUUUUPT så kan det ge lite mixade intryck - vem av dem ÄR jag egentligen? Är jag tjofaderittan eller är jag djup? 

NÅ 

Jag är helt enkelt både och (det är förresten ett konstigt uttryck!). 

Det tror jag de flesta är - INGEN är väl så enkel att de bara har en enda sida?  

Eller? 

I det "riktiga" livet är det lätt hänt att man bara visar upp EN enda sida och egenskap av sig själv när man träffar en människa. Träffar du inte den här personen så ofta är det just den egenskapen som han eller hon sedan förknippar med dig i efterhand - träffas ni däremot ofta är det, förr eller senare, oundvikligt att alla dina andra egenskaper dyker upp och ger sig till känna och tvärtom.

En del, i det RIKTIGA livet, tror att jag är TJOFADERITTAN hela tiden - eftersom de inte träffar mig så ofta så är det bara den sidan jag råkat visa upp. Det är enklast så - varför dra upp alla möjliga djupa tankar och funderingar om man bara träffas någon gång nu och då?

 

De som "lärt känna mig" som tjofaderittan har ibland blivit lite konfunderade när de läser min blogg - är det verkligen HON som har skrivit detta? Kan hon faktiskt ta upp allvarliga saker? KAN hon vara djup?

 

FÖR


I bloggen är jag helt och hållet mig själv! För mig är det mycket enklare att beskriva känslor, tankar och åsikter SKRIFTLIGT. Det kanske ni redan har förstått? Det borde gå att läsa mellan raderna i mina milslånga inlägg! :) 

MEN 

Vad man däremot sällan kan dölja i det riktiga livet är ens UTSEENDE! Jag kan dölja vem jag är INUTI men går jag omkring med rånarluva över huvudet eller skallen instoppad i en papperspåse som det står "Vacker" på så tar det knappast länge innan någon reagerar! 


På nätet är det tvärtom. På nätet kan jag ventilera mina tankar, känslor och mitt inre men jag behöver inte visa upp mitt YTTRE om jag inte vill!


DET gillar jag! 

Jag kan sitta här framför datorn och pilla på tangenterna med håret på ända, med sömnskorv i ögonvråna och ha något slafsigt på mig UTAN att bekymra mig ett dugg! Jag kan till och med sitta i bikini utan att skämmas eller behöva dra in magen om jag känner för det! 


På nätet är det faktiskt det INRE som räknas!

 

SÅ som det SKA vara!


(Observera - jag försöker inte påskina att jag är vacker inuti - det är jag nog inte! :) 


FAST

 

Jag erkänner...

 

...när jag besöker en blogg (utan fotografier på innehavaren) och läser de inlägg som finns där bildar jag mig inte bara en bild av personen bakom - hur han eller hon är inuti - utan jag bygger även upp en bild av hur människan ser ut UTANPÅ.

 

Jag förknippar vissa egenskaper med ett visst utseende. Precis som när man läser en bok och bestämmer sig för att huvudpersonen ser ut på ett visst sätt.


(Ifall du undrar hur jag tror att du ser ut så kan jag säga att jag än så länge bara stött på väldigt vackra människor! Just DU har otroligt vackra ögon som speglar det fina inre som du har!) 

Gör ni också det eller är det bara jag? 

Skapar ni er en bild av hur personen bakom bloggen ser ut? 

Förknippar ni vissa egenskaper med ett visst utseende? 

NU önskar jag er en riktigt HÄRLIG fortsättning på dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar