02 april 2011

Loppisguide a la Anette - 1


Här finns en hel del loppisar men än så länge har jag bara hunnit ranta på fem av dem:

1.
MUIKS lopptorg
(Topeliusesplanaden, Nykarleby)
Första intrycket är "Jösses vad LITET" och "Här finns väl inget" men tro mig, ännu en gång blir det bekräftat att stoleken inte har någon betydelse. Lyft blicken och kolla in taklamporna som säljs här - en del av dem är verkliga fynd och på hyllorna finns det också ett och annat guldkorn. Här finns dessutom en hel del äldre föremål som inte kostar skjortan - helt klart värt ett besök!

2. Åldringsvännernas loppis (Herrholmsgatan 7, Jakobstad)
Det här stället är guld värt - här hittar man allt mellan himmel och jord (förutom kläder då). Söker du en retrotermos, hemvävd ryamatta eller en viss sorts kaffekoppar är det här stället du borde besöka först av alla. Här hittar du också möbler, cyklar, gamla böcker och mycket, mycket mer - BILLIGT.

3. RETRO (Vagnsmakarevägen 17, Jakobstad)
Allt från kläder till möbler och allt är uppdelat i logiska avdelningar - du vet var du hittar allt snabbt utan att behöva gå igenom hela butiken och prissättningen är låg.

4. Sell Buy Rent (Järnvägsgatan 23, Jakobstad) 

"Nytt" loppis på samma ställe som barnloppiset tidigare var - samma princip som storloppiset men billigare varor + nya kläder, begagnade och nya teknikvaror (till exempel datorer och telefoner) m.m.

5. Jakobstads storloppis (Järnvägsgatan 24, Jakobstad)
Det här är en riktig traditionell loppis, dvs en stor hall där privatpersoner hyr ett bord och säljer sina överlopps saker - här finns ALLT! En del har alldeles för höga priser på sina grejer och en del skrattretande låga men summa summarum - här gör man fynd! Reservera ganska lång tid - det tar sin lilla tid att gå igenom alla bord från golv och uppåt och om det bara är möjligt så låt din tvååring bli hemma! ;)

D va d - ut å shoppa nu bara!

1 kommentar:

  1. Tack för din fina komentar om Sell-Buy-Rent loppis, Du kan ta kontakt med oss i Januari månad, vi ger dig en vecka gratis bord, välkommen och god jul!

    SvaraRadera