29 april 2007

KNALLRÖD FYLLENÄSA

Jag hade INTE tänkt starta datorn idag. Det var liksom MENINGEN att det skulle bli datorfria dagar med aktivt, hälsosamt uteliv...men...

IBLAND

...skiter det sig! 

Det är ISKALLT ute! Så fort jag sticker ut näsan genom dörren sväller den upp och blir den där röda fyllenäsan som jag ALLTID får när det är kallt!!! Ingen annan går omkring med knallröd fyllenäsa när det är kyligt - ingen utom JAG! Varför just MIN näsa?  

Jag vill inte ha nån fyllenäsa - jag hålls INNE!  

Ungarna följer mitt exempel men hålls uppe på sina rum och påstår att de inte har tid med mig... 

SÅ 

Jag kan med gott samvete ligga på soffan och läsa. Jag ÄLSKAR att läsa! 

Har just läst klart "Dödligt beslut" skriven av Kathy Reichs. Eftersom jag är en inbiten fan av Patricia Cornwell tänkte jag att Reichs böcker kanske kunde vara i min smak. De handlar ju också om en kvinnlig rättsmedicinare som tycker om att lösa finurliga brottsgåtor.  

MEN 

De är inte RIKTIGT i samma klass. Å andra sidan har ju Cornwells böcker om Scarpetta också blivit sämre - i början var de riktigt UTMÄRKT bra men sedan hände något...hon började skriva i "hon-form" istället för "jag-form"?  

VARFÖR? 

Det har jag funderat över många gånger men aldrig SÅ mycket att jag kollat upp det på nätet - där skulle jag säkert hitta svaret - där finns ju ALLT (utom enkla ritningar på snygga hundkojor då). 

I Reichs böcker är det en Tempe Brennan som är huvudpersonen. Hon är rättsmedicinare i KANADA! Jag gillar inte Kanada så där får hon ett STORT minus bara för det.  

På något sätt får jag intrycket av att Reichs helt enkelt läst Cornwells böcker, bestämt sig för att HON minsann kan skriva lika bra och sedan skrivit samma text men plottat in fraser på franska här och där plus mer makabra detaljer. Bland annat får man en flera sidor lång förklaring om hur blodstänk ska tolkas. Franskan däremot är helt ok. Jag gillar franska - det är världens vackraste språk och nu lärde jag mig diverse nya ord. T.ex. att det franska ordet för lik är "cadavre". Rart ordval!  

MEN  

Nej - jag är fortfarande Cornwell-fan. Hon är ännu min favoritförfattare tillsammans med bland annat Dean Koontz, Stieg Larsson, Stephen King, Henning Mankell, Liza Marklund, Åsa Larsson, Carina Rydberg, Dan Brown, Åke Edwardson, John Grisham och Jonathan Kellerman. 

OCH 

Nu undrar jag... 

Vilka författare gillar ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar