15 oktober 2007

BLOG ACTION DAY

Idag är det alltså "Blog Action Day" - typ Tisdagstema men istället för alla tisdagar så är det endast en dag i året - behändigt!


Dessvärre är temat MILJÖ och DET är inte så bra...


FÖR


Jag är rädd att jag inte är så miljömedveten som jag BORDE vara!


Det är väldigt sällan jag köper ekoodlad mat till exempel  - varje cent räknas - många bäckar små och så vidare. Visst skulle man kanske må bättre fysiskt av att köpa ekoodlad föda men PLÅNBOKEN skulle inte vara lika förtjust.


Energisparande lampor är ju också ett bra alternativ MEN varken jag eller min plånbok gillar INKÖPSPRISET - de drar mindre ström men för att få det att löna sig i längden måste man ha dem på LÄNGE och före det går de sönder - iallafall de jag har!


Kollektivtrafik?


Vad är det?


Jo, det är något de dragit in på landsbygden så att det är lika sällsynt som min favoritfågel - dronten!


Soporna slänger jag i vanliga plastpåsar - de jag köper varje gång jag är och handlar eftersom jag ALLTID glömt tygkassen hemma (den jag har för att spara på miljön)...


NEJ


Det är mycket jag BORDE ändra men det har inte blivit av - mest för att det helt enkelt är för dyrt att ändra sina ovanor!


Ibland har jag I MISSTAG satt på tv´n när det kommer något miljöbovsprogram. Ni vet - de där programmen där programledarna är miljöfanatiker och de i varje avsnitt kastar ut en familj i skogen med typ 2 deciliter vatten att dela på i en vecka eller så. Under tiden familjen håller på att dö av den primitiva andan bygger programledarna om deras hus - kapar elledningar, plockar bort bildäck osv.


Även om jag förmodligen aldrig kommer att följa just de här programmen så som jag hängivet följer Greys Anatomy (men HERREGUD - NU slog det mig - jag kommer ju att jobba i skift och vissa onsdagkvällar ända till 21.15 - jag är inte hemma förrän 21.30 och då MISSAR jag ju den kvällens avsnitt) måste jag medge att de är ganska intressanta.


Som i senaste avsnittet jag råkade se...


BLÖJOR!


Visste ni att ett barn under sin tid som blöjbärande använder i genomsnitt 5000 stycken? FEM TUSEN! Jag har haft två (barn alltså) och där körde vi inget annat än engångsblöjor vilket ger oss en summa av cirka 10 000 blöjor. Nåja, varje gång slängdes alltså blöjan - poff ner i avfallshinken och sen UT - tadaa så var det inte MITT problem mera...


MEN


Det är det ju visst det eftersom det tydligen tar flera hundra år för en blöja att förmultna OCH under tiden blöjan gör det spottar den ut metangas som INTE är bra växthuseffektsmässigt sett...


HMMM.....


Synd att jag inte tänker skaffa fler barn för DÄR kunde jag isåfall vara miljömedveten och använda tygblöjor!


FAST


HELT hopplös är jag nog inte!


Jag stänger alltid av alla elektriska apparater med strömknappen istället för att ha dem på "Stand by" - inte bara det - jag drar dessutom ut alla sladdar! Eftersom jag saknar tvättgen är tvättmaskinen relativt sällan i användning och det skulle inte förvåna mig om torktumlaren emellanåt glömmer bort hur den fungerar. Tidigare körde jag ungarna till skolan - nu åker de skolbuss (kostnaden med bussbiljetterna STÖR mig men jag biter ihop).


Vad mer?


Det här med uppvärmningen av huset har jag inte riktigt på koll HUR miljömedvetet det är...


MEN


När jag köpte det var det direkt elvärme vilket nu är ändrat till uppvärmning med luftvärmepump och kakelugn.


FAST


Om det verkligen betyder något vet jag som sagt inte!


JA


Jag BORDE vara mer miljömedveten än vad jag är...


OCH


Det sägs ju att det aldrig är försent att ändra sig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar