23 mars 2010

Grattis på födelsedagen kära mamma!

Såna här dagar stör det mig att jag bor "här nere" istället för "där uppe"...

FÖR

Idag fyller nämligen min kära mamma år...

OCH

Även om jag andra dagar släcker mitt "mammabehov" via telefon känns det lite dumt att bara gratulera henne med ett futtigt telefonsamtal - helst skulle jag vara där, ge henne en JÄTTESTOR kram och säga...

Vad skulle jag göra utan dig mamma - utan dig hade jag blivit tokig(are) för länge sen. Du finns alltid där för mig när jag behöver någon att prata med och du får mig att orka då jag helst bara vill ge upp.

När jag är ledsen ser du igenom mitt "glada ansikte" - du hjälper mig att förstå att man FÅR vara ledsen - man FÅR gråta - man MÅSTE inte vara glad jämt...

MEN

För det mesta slutar det ändå med att jag skrattar - för just DU hjälper mig att glömma det ledsamma och se det positiva igen!


Det finns ingenting jag inte kan berätta för dig - jag undrar hur många mammor och döttrar det faktiskt finns som kan diskutera så öppet som vi ...

OCH

Trots att jag ibland håller tyst om en del saker för att inte oroa dig "i onödan" vet du ändå hur det förhåller sig men väntar hänsynsfullt tills jag har lust att berätta själv.

Du anar inte hur ofta jag önskar att jag vore mer som du - inte nog med att du har en otrolig styrka i din själ, är äckligt fotogenisk (surt sa räven), pantade på generna för "snygga ben och fötter" men istället generöst gav bort ALLA beståndsdelar av "bassettöronsgenen" till mig när jag låg i din mage - du är ju så (förbannat) kreativ också!

Varje gång jag hälsar på dig går jag i smyg och njuter av atmosfären - jag är helt säker på att om man gav dig en tom lagerbyggnad med bara en tändsticksask att inreda med skulle du få det mysigt ändå!

Ja du lilla mamma, du har nog ingen aning om hur mycket jag älskar dig - jag är så dålig på att säga det till dig...

MEN

Jag hoppas du innerst inne förstår det ändå!

Grattis på födelsedagen kära mamma!

1 kommentar:

  1. Tack tack Anette fast det är mycket av övrdrift i det du skriver suger jag ändå åt mig allt och "myser" inombords, jag älskar DIG också och förståss ALLA i min familj fast jag har ännu svårare att säga det än du. Tack än en gång.
    Mamma

    SvaraRadera