02 augusti 2011

Gör det NU!


Nej, nu räcker det - NU får det vara NOG!
Det hjälper inte NÅGON att vi sitter här framför våra datorer och förfasar oss över bilder - bilder som visar hur de har det där nere i Afrika - fotografier av barn som bara består av skinn, ben och tröstlösa uppgivna ögon!!!!

Om det vore DITT barn som såg ut så där - din älskade lilla pojke eller flicka - skulle du DÅ nöja dig med att vara förskräckt?
Skulle du DÅ tänka tankar som "Jamen herregud, det lönar ju sig inte att betala in någonting någonstans för pengarna går ju ändå bara till personalfester och rekreationsresor"...
Skulle du DÅ sitta still, förfasa dig över läget en liten stund...
FÖR
Att sedan klicka dig in på Facebook och kolla vad bekantskapskretsen sysslar med så här på kvällskvisten?
Skulle du DÅ kunna förstå att det i andra delar av världen finns människor som, under tiden ditt barn lider, gör just DET när de utan problem skulle kunna betala in en liten summa meddetsamma - en liten summa som KANSKE kunde rädda just DITT barn?
Jag tänker göra en inbetalning NU - DIREKT!
OCH
Jag utmanar just DIG att göra samma sak - gör det NU - gör det DIREKT!
Det finns inga garantier att pengarna går dit de ska...
MEN
Då har du har åtminstone försökt hjälpa istället för att bara låta bli!

1 kommentar:

  1. Jag valde unicef på www.unicef.fi - på deras första sida finns en länk till en sida där man snabbt kan göra en inbetalning med hjälp av bankkoderna. Tog inte många minuter så var det klart! Önskar bara att jag hade mer att ge :/

    SvaraRadera