29 maj 2012

Vilken färg är du?


Personprofiler – Gult beteende

Personprofiler - det gula beteendetGula personers kreativa tänkande står inte deras förändringsvilja långt efter. Om någonting är nytt blir det automatiskt intressant för en gul person.

Känn av sinnesstämningen

En gul person känner du igen på det breda leendet, det positiva synsättet och förmågan att hitta lösningar där andra ser problem. Men – det måste kännas rätt!
Detta är utpräglade känslomänniskor. Det kan vara en god idé att anpassa sig efter dennes humör innan du går till ditt egentliga ärende. Tillåt den gule att vara social en stund innan ni till exempel pratar affärer – du vinner mer tid än du kan föreställa dig.

Hur känner jag igen en gul person?

Människor med mycket gult i sitt beteende blir lätt så entusiastiska och exalterade att vissa kan uppfatta dem som ytliga. De ler och skrattar mer än andra. Optimismen är oöverträffad.  Livet är helt enkelt underbart!
Precis som röda har gula mycket energi. Det mesta är skola och gula individer är nyfikna. Allt nytt är intressant, och mycket av energin går till att hitta nya sätt att till exempel utföra dagliga arbetsuppgifter.

De gula relationsskaparna

Gula är inte blyga utan ser de flesta de möter som trevliga människor. Även främlingar är någonting positivt; bara bekanta som man inte riktigt lärt känna ännu.
Vilka har den längsta kontaktlistan i mobilen? De gula. Flest vänner på Facebook? Gula. Vilka får de flesta julkorten? De gula. De har kompisar överallt, och de är suveräna på att hålla kontakten för att vara uppdaterade. De gula vill veta vad som händer. De vill vara med där det rör på sig, och de kommer att placera sig i händelsernas centrum.

Starta och avsluta

Det är väl lika bra att säga som det är. Gula personer är suveräna på att dra igång nya saker, men möjligen inte lika effektiva med att komma i mål. Vissa hävdar till och med att de aldrig avslutar någonting.
Egentligen är det logiskt. När en uppgift väl blivit tråkig och slentrianmässig trängs den snabbt ut av en ny idé den gule kläckt. Lösningen blir att komplettera den gule med någon annan som är duktig på att avsluta projekt.

Detta är vad andra kan uppleva gula personer som

Vissa uppfattar gula personer som själviska, ytliga och alltför självsäkra.Några tycker att de pratar för mycket och att lyssnar för dåligt. Lägg därtill att de kan uppfattas som okoncentrerade och slarviga.
Hur tas detta emot? När den gule personen hör detta kan en av två saker hända.
Antingen blir han bedrövad och ledsen, eller så sätter han igång en våldsam argumentation. Det beror faktiskt lite grann på. Det handlar om hur duktig du är på att ge feedback.

Kolla vilken färg du är på Thomas Eriksons webbsida!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar