06 februari 2014

"Blommor&bin"


Det här med att förklara "blommor och bin" för "Lilla Damen" är inte så enkelt. Jag menar, att bebisar växer i mammors mage är det inga problem att diskutera och vi HAR kommit så långt som det där med var de kommer ut (om än en lite förmildrad version)...

MEN

När hon vill veta exakt HUR papporna gör när de sätter in bebisarna i mammas mage...DÅ låser det sig! Hur gör andra? Berättar man allt för en femåring nuförtiden?

Iallafall är hon lite så där smått skeptisk till hur det verkligen går till och vill gärna ha kvar sin bild av att mammorna helt enkelt går till doktorn och väljer en flicka de tycker är fin och vill ha (så såg du mig mamma och tyckte jag var den finaste i hela världen och valde mig)...

OCH

Att om de, mot förmodan vid temporär sinnesförvirring, istället vill ha en POJKE så går de till tandläkaren och väljer en för vid tandläkaren finns det ju inget positivt.

Imorse på väg till dagis togs det här upp igen en gång.

"VARFÖR kom jag ut genom RUMPAN?"
"Varför kunde inte doktorn bara ta ut mig via magen och napan?"Jag sa som det var, att om allt går som det är planerat så kommer de flesta bebisar faktiskt ut genom rumpan och det är inget att skämmas över!

"Har ALLA dina barn kommit ut genom din rumpa?"

Nej, det har de ju inte - bara hon och hennes syster. Hennes storebror opererades ut.

"JahaVar han för STOR?"

Ja, det var han!

"Varför tog du honom då? Du skulle ha tagit en mindre!"

Så dum jag var!
Kanske tandläkaren hade slut på de där mindre modellerna?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar