25 juni 2008

SKEPTISKT GOTT

Jag vaknade med smaken av marängsviss på tungan...

En blandning av glass, grädde, banan, maränger och chokladsås...

Det finns sämre sätt att vakna på!



Jag bestämde mig, där och då, att DET ska jag äta idag - kanske till och med som frukost - jag är ju på smällen - då är det tillåtet att skippa rågsmörgåsar och lapa grädde istället - fet blir man ändå - så är det bara...

MEN

Här fanns inte en gnutta glass, inte en rutten banan, ingen maräng, inte ens en droppe chokladsås och den enda grädde som hittades i kylskåpet var matlagningsgrädde - sån som man kan köpa i februari även om "bäst före datumet" går ut TIDIGAST i september.

Sånt är jag lite småskeptisk till!

HUR kan det komma sig att de lyckas göra grädde så att den håller sig i flera månader?

HUR kan det komma sig att de kan förlänga livstiden för matvaror så lång tid överhuvudtaget?

Vad är det EGENTLIGEN de blandar i för att lyckas med det?

OCH

Varför är vi människor så enkla att vi accepterar detta - stoppar i oss av allt utan att tänka efter före? Oftast har vi inte den minsta tanke på att det förmodligen inte är så bra att få i sig - vi är bara lyckliga över att det håller sig länge?

FAST

Nog skulle det ju ha varit väldigt behändigt om jag idag hade haft tillgång till långtidsfräscha (vilket konstigt ord egentligen) marängsvissingredienser...

FÖR

Jäklar vad det skulle ha varit gott till frukost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar