06 juli 2015

Ordspråk och hårfärgningskatastrofer

"Snål spar och fan tar" + "Vill man vara fin så får man lida pin"...

ÄR

Två ordspråk som verkligen fastnat i mitt huvud.

Inte så att jag lever efter dem, nej nej, tvärtom - det är varje gång det skiter sig som jag minns dem...

MEN

Det är så dags då.

Ta till exempel det här med att jag, hastigt och lustigt när jag tog fel hyllgång på Prisma och hamnade framför hårfärgerna, kom på att "nämen nu ska jag minsann färga håret" för några veckor sedan...

OCH

Efter kontroll med dotran bestämt mig för att "mörkblond" skulle jag nog ha, jajja - det skulle jag...Valde jag en förpackning för typ 11.95 och var på väg därifrån...Jag såg BILLIGA förpackningar - bara 4.95!!!!

Nå, nu fanns ju inte "mörkblond" som alternativ där bland de där billiga färgerna (duh) men det fanns ju en hel del ANDRA man kunde välja mellan och HEJ - det ÄR en viss skillnad mellan 11.95 och 4.95! Jag lade alltså tillbaka den dyrare förpackningen (det vill säga den färg jag egentligen ville ha) och tog sedan en heeeeeeeeeeelt annan färg av de billiga. Typ "kopparbrun" eller något sådant - "det kan väl inte vara så illa".

Nå, det ÄR en viss skillnad mellan "mörkblond" och "kopparbrun" - om man inte fattat det förr så går det nog upp ett litet ljus när man färgat klart...

OCH

Jag var fruktansvärt irriterad över resultatet - RIKTIGT sur! Så där kunde jag inte ha det - jag stod inte ut - varje gång jag råkade se mig själv i spegeln blev det illamående de lux. Visst hade jag en förpackning med blonderingsmedel hemma, det HADE jag, men där stod det att man inte skulle använda det på nyligen mörkfärgat hår och det var just precis vad "kopparbrun" var - mörkfärgat!

FAST

Vi lever ju i informationsåldern - det finns något som heter "Google" - är det panik så finns det hjälp att få på en av miljoner "in case of fuck up" sidor.

Ett av tipsen att bleka bort en eller ett par nyanser av färg var att krossa C-vitamin (brus) tabletter och blanda dem i schampoo för att sedan låta geggan puttra på där i skallen en timme eller så.

Superenkelt!Det testade vi (till en dels stora förtjusning - tydligen är en sådan kombination och effekten betydligt roligare att följa än att se på tv).

Tror ni det fungerade?
Naturligtvis inte!

FÖR

Att göra en lång historia kort (jo, jag vet - det är försent för det redan) gick jag dagen efter och köpte en knallröd färg för att få en annan nyans än den där asiga "kopparbruna" och DEN färgen fick det sedan vara ända tills idag när jag tröttnade på den IGEN en gång och, mot mitt bättre vetande och mot instruktionerna på blekningsmedlet, tog den iallafall och fick knallgult hår med oranga slingor. Att sedan försöka korrigera eländet med ett toningsschampo fungerar inte (bara så ni vet och JO, jag prövade) - det är bara att bita ihop, sätta sig i bilen och åka (gul och orange) till butiken för att köpa NY permanent hårfärg...

FAST

Den här gången köpte jag "mörkblond"!
Det gjorde jag!
Även om man inte skulle kunna tro det när man ser resultatet.
Jag HAR lidit pin men jag blev inte fin...

Å andra sidan är fåfänga en synd...

He fåår vaa sådee nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar